Fort bij Vechten

Een Fort vol Soldaten:
Op zondag 16 september 2012 is het Fort bij Vechten gevuld met militairen. De mannen en vrouwen van de diverse re-enactmentgroepen zijn verdeeld over het voorterrein en rond de voormalige bomvrije kazerne op het fort. Zij beelden over de gehele middag diverse WOII situaties uit, waaronder een aantal veldslagen tussen Duitse en Amerikaanse soldaten.

Langs de kazerne zit een groepje vrouwen met elkaar te keuvelen en is men bezig met diverse handwerkzaamheden zoals weven, breien en in één van de lokalen demonstreert een dame het naaien op een originele Singer naaimachine.

volgende pagina - Nieuwe Hollandse Waterlinie

Bovenop de kazerne is met tenten een klein militair hospitaal ingericht. Hier en daar zijn originele militaire voertuigen te bewonderen. Als toeschouwer kun je zomaar in een gevecht belanden en maak je van dichtbij mee hoe de twee partijen op een realistische manier elkaar bestrijden.

Tegen 3 uur wordt het publiek plotseling weer opgeschrikt door schoten. Een grote slag wordt geleverd op het frontterrein achter de kazerne van het Fort bij Vechten. Aan beide zijden vallen slachtoffers. De medische hulp in de frontlijn helpen met gevaar voor eigen leven de gewonde soldaten. Verscholen achter bomen en struiken proberen de Amerikaanse soldaten grip te krijgen op de vijand.

Na een hevig gevecht worden de gevangen Duitse soldaten afgevoerd naar het opgeslagen kamp. De rust keert voor heel even weer terug op het fort.

Het publiek maakt zich op voor de laatste aanval op het midden terrein van het fort. Hier is ook met behulp van touwen een klein gevangenkampje ingericht.

 

pagina 2 ...